ΡRΡ – Vampire Face Lift

ΡRΡ – Vampire Face Lift

ΡRΡ – Vampire Face Lift

Ονομάζεται Ρlatelet Rich Ρlasma -ΡRΡ- Therapy (=Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) και είναι ο,τι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει η σύγχρονη αισθητική ιατρική. Μία πρωτόγνωρη διαδικασία θεραπείών με ενέσεις αιμοπεταλίων του ίδιου του ασθενή (πλάσμα και αυξητικούς παράγοντες που αυτό περιέχει) σε πρόσωπο και σώμα, που παρουσιαζει θεαματικά αποτελέσματα στην εμφάνισή μας και θεραπευτικές επιλογές σε περιπτώσεις τραυμάτων,εγκαυμάτων,ουλών, τριχόπτωσης κ.ά.

Είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλές ειδικότητες της Ιατρικής για θεραπευτικούς και επουλωτικούς σκοπούς. Έχει βρεθεί από πλήθος ερευνών οτι τα αιμοπετάλια περιέχουν έτοιμες δεξαμενές αυξητικών παραγόντων κι έτσι χρησιμοποιώντας το αίμα από τον ίδιο τον ασθενή (αυτόλογο) και έπειτα από μερικές διαδικασίες διαχωρισμού των λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων, προκύπτει το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτό το μέρος του αίματος στη διαδικασία, εκχύουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν τροφοδοτώντας με πρώτες ύλες τους ινοβλάστες για να παράγουν εκ των έσω περισσότερες ίνες κολλαγόνου και υαλoυρονικό οξύ.

Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η πρώτη ύλη (πλάσμα και αιμοπετάλια) που προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή (γίνεται αιμοληψία για την λήψη της απαραίτητης ποσότητας αίματος που χρειαζόμαστε). Έτσι, ελαχιστοποιείται και η πιθανότητα αλλεργιών ή αντιδράσεων που θα μπορούσαν να προκύψουν από τα συνθετικά υλικά. Ουσιαστικά έχουμε τη μηχανική διέγερση του κολλαγόνου και υαλoυρονικού με 100% φυσικό τρόπο από τους ινοβλάστες του ίδιου του οργανισμού, κι ενώ το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο όπως με τα συνθετικά υλικά/εμφυτεύματα, εμφανίζεται προοδευτικά και διαρκεί σε βάθος χρόνου. Η αυτόλογη μεσoθεραπεία ΡRΡ διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μεσoθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και 12 μήνες μετά τη θεραπεία.

Στην αισθητική Ιατρική εφαρμόζεται για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, της σύσφιξης του χαλαρωμένου δέρματος, των ρυτίδων, της κυτταρίτιδας καθώς και στην αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλών, αλωπεκίας, τριχόπτωσης, τραυμάτων κ.ά.

Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με θεραπείες botοx και Υαλoυρoνικό Οξύ καθώς και με θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων ή laser.

Χρειάζονται 2-4 συνεδρίες για να φανούν τα τελικά αποτελέσματα. Επειδή ο ίδιος ο οργανισμός βελτιώνει την υφή του δέρματος, τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα αλλά αρχίζουν να εμφανίζονται μετά απο μερικές εβδομάδες και με το πέρασμα του χρόνου. Με την επανάληψη της τεχνικής, τα αποτελέσματα ενισχύονται όλο και περισσότερο. Φυσικά, η θεραπεία εμφανίζει θεαματικά αποτελέσματα σε ηλικίες 30-60 ετών και λιγότερο εμφανή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Μία νέα γυναίκα θα χρειαστεί 2 συνεδρίες ενώ μια μεγαλύτερη 3-4 μέσα σε ένα χρόνο. Η εφαρμογή είναι ελάχιστα επεμβατική διότι γίνεται με πολύ λεπτές και μικρές βελόνες μεσoθεραπείας & needling.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: 

Πρόσωπο-> Μέτωπο, περιοφθαλμικά για μαύρους κύκλους, πόδι χήνας, μάγουλα, πηγούνι.

Λαιμό-Ντεκολτέ

Υπόλοιπο σώμα-> Κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, ραχιαία επιφάνεια χεριών.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ελαφρύ οίδημα ή κάποιες εκχυμώσεις οι οποίες υποχωρούν σε 1-3 ημέρες.

ΑΝΤΕΔΕΙΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ: Διάφορες αιματολογικές διαταραχές όπως αιμοσφαιρινοπάθειες, διαταραχές πήξεως του αίματος, χαμηλά αιμοπετάλια καθώς και η λήψη αντιπηκτικών-αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων. Τέλος, δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενέίς που αντιμετωπίζουν χρόνια νόσο του ήπατος, HIV και αν διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή θυλασμού.

ΜΕΓΕΘΟΣ Α- Α+
info@atwa.gr