ΡRΡ – Νeedling – Mesοtherapy

ΡRΡ – Νeedling – Mesοtherapy

ΡRΡ – Νeedling – Mesοtherapy

Η θεραπεία τριχόπτωσης ΡRΡ, είναι μία νέα πρωτοποριακή και απόλυτα ασφαλής θεραπεία που δίνει λύση στα προβλήματα τριχόπτωσης ανδρών και γυναικών σε περιπτώσεις αρχικής ή προχωρημένης αραίωσης των μαλλιών.

Ονομάζεται Ρlatelet Rich Ρlasma -ΡRΡ- Therapy (=Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) και είναι ό,τι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει η σύγχρονη αισθητική ιατρική. Μία πρωτόγνωρη διαδικασία θεραπειών με ενέσεις αιμοπεταλίων του ίδιου του ασθενή (πλάσμα και αυξητικούς παράγοντες που αυτό περιέχει) σε πρόσωπο, τριχωτό της κεφαλής και σώμα, που παρουσιάζει θεαματικά αποτελέσματα στην εμφάνισή μας και θεραπευτικές επιλογές σε περιπτώσεις τραυμάτων,εγκαυμάτων, ουλών, τριχόπτωσης κ.ά.

Είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλές ειδικότητες της Ιατρικής για θεραπευτικούς και επουλωτικούς σκοπούς. Έχει βρεθεί από πλήθος ερευνών ότι τα αιμοπετάλια περιέχουν έτοιμες δεξαμενές αυξητικών παραγόντων κι έτσι χρησιμοποιώντας το αίμα από τον ίδιο τον ασθενή (αυτόλογο) και έπειτα από μερικές διαδικασίες διαχωρισμού των λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων, προκύπτει το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτό το μέρος του αίματος στη διαδικασία, εκχύουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζει αραίωση.

Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η πρώτη ύλη (πλάσμα και αιμοπετάλια) που προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή (γίνεται αιμοληψία για την λήψη της απαραίτητης ποσότητας αίματος που χρειαζόμαστε). Έτσι, τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι απολύτως φυσικά και χωρίς παρενέργειες.

ΑΝΤΕΔΕΙΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ: Διάφορες αιματολογικές διαταραχές όπως αιμοσφαιρινοπάθειες, διαταραχές πήξεως του αίματος, χαμηλά αιμοπετάλια καθώς και η λήψη αντιπηκτικών-αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων. Τέλος, δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενέίς που αντιμετωπίζουν χρόνια νόσο του ήπατος, HIV και αν διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή θυλασμού.

Ο αριθμός των θεραπειών που απαιτούνται αφορά την κάθε περίπτωση ξεχωριστά καθώς και το μέγεθος του προβλήματος. Μπορούν να γίνουν παράλληλα συνδυαστικές θεραπείες (πρωτόκολλα – κλασσική μεσοθεραπεία – needling) για θεαματικά αποτελέσματα.

ΜΕΓΕΘΟΣ Α- Α+
info@atwa.gr